Vill du öka din kreditvärdighet?

Det är bra att öka kreditvärdighet hos sig själv, särskilt om du funderar på att ta ett lån. En hög kreditvärdighet innebär större chans att få låna pengar. När du ansöker om ett lån hos en kreditgivare eller ett lånföretag, så kollar de alltid på vad du har för kreditvärdighet. Är den för låg, så bör du se till att öka kreditvärdighet innan du söker.

Kreditvärdigheten är ett slags mått, som används för att se om det är så att du klarar av att betala tillbaka lånet. Det finns olika sätt att kolla av vad du har för kreditvärdighet. Många kreditgivare använder sig av UC, men även Creditsafe, Bisnode samt andra. Om du vill öka kreditvärdighet, så kan du själv ta en upplysning på dig, för att se hur du ligger till.

Vad gör man för att öka sin öka kreditvärdighet?

För att öka kreditvärdigheten, så gäller det att ha få eller inga lån sedan innan. Det är även bra att inte ha för allt många upplysningar sedan innan tagna på sig. Om du vill ha en hög kreditvärdighet, ta en upplysning på dig själv, för att få koll på hur du ligger till nu. Sedan kan du se över vad du har för lån och krediter.  Är dessa många, eller obetalda, så får du en lägre kreditvärdighet. Det bästa är att avsluta dem, betala dem och gå vidare. 

Vad är ett ihopbakslån​?

En del kreditgivare kan erbjuda så kallade ihopbakslån. Då lånar du en summa pengar, för att betala av andra små krediter och lån. Kvar blir ett enda lån, oftast till mycket bättre ränta. Det förbättrar din ekonomi, och du får en ökad kreditvärdighet framöver.